“Thuiskomen bij jezelf”: dat comfortabele gevoel wil ik graag met jou bewerkstelligen!
De therapeutische relatie tussen jou en mij, samen met jouw bereidheid tot verandering zijn de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle begeleiding. Ik beschouw iedere cliënt als uniek en verdient dus in die zin een eigen therapie die past bij jou en jouw hulpvraag.
Cliënten die ik mag verwelkomen hebben vaak werkgerelateerde problematiek.
Ik merk echter dat er bijna altijd ook persoonlijke (fysieke, mentale, emotionele, sociale) factoren zijn die maken dat jij het moeilijk hebt in je werk en waar we aandacht aan moeten besteden willen we de problemen bij de bron aanpakken.
Ik werk ook met cliënten die een trauma hebben opgelopen dat op verschillende stressvolle momenten verderop in het leven steeds opnieuw invloed heeft op jouw gemoed en jouw gedrag. Soms is dat een ontwikkelingstrauma (in je jeugd en je verdere leven opgelopen) en soms is dat een hele concrete nare gebeurtenis (auto-ongeluk, vliegangst, overval, verkrachting, huiselijk geweld, etc.)
Met EMDR (eye movement desensitization & reprocessing), mindfulnesstechnieken en een lichaamsgerichte aanpak krijg je weer grip op het leven en ontstaat er meer afstand tussen jou en de nare ervaringen: een veilig en vrij gevoel.
“Trauma is niet wat je overkomt, het is wat binnenin je gebeurt als resultaat van wat jou is overkomen.” Gabor Maté
Ik sta als psychosociaal therapeut en counselor geregistreerd bij LVPW, de Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden en ben als registertherapeut ingeschreven bij de koepelorganisatie RBCZ. Hierdoor worden de sessies door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering (deels) vergoed.
Bij werkgerelateerde klachten is het de moeite waard om jouw werkgever/HRM-manager te vragen of zij bereid zijn een deel van de kosten te vergoeden. Je werkgever is gebaat bij snelle re-integratie op de werkvloer!
In geval van klachten is het advies om je onvrede eerst met mij te bespreken zodat we kunnen kijken of we er samen uit kunnen komen. Lukt dat niet, dan kun jij je wenden tot de beroepsvereniging waar ik ben aangesloten. Klik hier voor meer informatie.