Mijn naam is Anja, psychosociaal therapeut en kindertherapeut. Naast mijn gezin met 3 jongvolwassenen en als mantelzorger voor mijn moeder van 97 jaar, werk ik graag met mensen om hen te helpen hun leven weer in ‘de flow’ te krijgen. Als jongste van een groot en gezellig gezin waar altijd wel iets gebeurt, vind ik het belangrijk dat ieder het naar de zin heeft en zich prettig voelt. Daaruit komt vermoedelijk mijn interesse in de mens achter het gedrag.
Bij mij staat het denken, voelen en doen van de cliënt centraal. Wat zijn jouw ervaringen, gedachten en gevoelens en in welke omgeving bevindt je je. Samen met jou op zoek naar de belemmeringen en in welke situaties die spelen. Van daaruit ontdekken we nieuwe mogelijkheden om een vervullend leven te leiden. Hiervoor pas ik diverse methodes en technieken toe, waaronder ACT.
Mijn specialiteit is hechting. Wellicht verwacht je dat hechting alleen speelt tussen ouder en kind, het speelt ook een rol in de volwassenheid. Verbinding maken met een ander, vertrouwen en veiligheid heeft allemaal te maken met hechting. Dit speelt overal, op het werk, in de vriendenkring, familie, tussen leerling en leerkracht, in relaties, sociale media, etc. Kleine situaties kunnen een grote impact hebben gehad op jouw leven. Dit betekent dat ook kleine acties in de toekomst een grote impact kunnen hebben op jouw levenskwaliteit en daar gaan we voor.
Psychosociale Therapie
Zoek je hulp omdat je vast zit in je denken, voelen en doen, ik kom naast je staan om samen met jou het doolhof door te lopen. Waar loopt je tegenaan, welke richting wil je uit, waar wil je naartoe. Samen komen we verder en kom je weer in beweging op weg naar een zinvol en bevredigend leven.
Kindertherapie
Voor je kind wil je het beste, een fijne onbezorgde tijd en als ouder doe je stinkend je best. Maak je je zorgen over het gedrag van je kind, maak dan eens een afspraak om samen het probleem hierachter te ontdekken. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om je kind te helpen om wat meer balans terug te krijgen. Soms is het voldoende om als ouders wat handvatten te krijgen. Soms helpt het je kind om zelf, op een spelende wijze, helpende strategieën te verwerven.
Tot en met 11 jaar is de intake altijd zonder je kind erbij. Vanaf 12 jaar met je kind erbij en vanaf 16 jaar alleen je kind, zonder de ouders erbij.
Tot en met 15 jaar dienen beide ouders/vertegenwoordigers toestemming te geven in de behandelovereenkomst. Vanaf 12 jaar dient daarnaast ook je kind de handtekening te zetten en vanaf 16 jaar hoeft alleen je kind de behandelovereenkomst te tekenen.
Ik sta als psychosociaal (kinder)therapeut geregistreerd bij RBCZ en NFG. Hierdoor worden mijn sessies (gedeeltelijk) vergoedt vanuit de aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeraars.