Over mij:
Allereerst, goed dat je hier terecht bent gekomen, want dat is stap één! De drempel om hulp te zoeken bij iets waar je op dít moment tegenaan loopt in jouw leven, kan als een enorme berg voelen, hoor ik vaak van cliënten. Wanneer je eenmaal die stap hebt gezet, denk je, had ik dat maar eerder gedaan. Je staat er niet alleen voor, al kan dat soms wel zo voelen.
“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg” – Albert Einstein
Met andere woorden, het is tijd om iets anders te proberen. Je bent zelf al een expert in wat (deels) werkt en wat (nog) niet werkt. Ik nodig je uit om deze samenwerking met mij aan te gaan om te veranderen wat veranderd kan worden, te leren accepteren wat niet veranderd kan worden en/of de wijsheid te verkrijgen om het verschil hier tussen te gaan zien.
Werkwijze:
Therapie is altijd maatwerk, gericht op de specifieke wensen, misschien verwachtingen, en mogelijkheden van diegene die bij me zit. Ik zie de mens als één geheel in zijn of haar omgeving. Lichaam, geest en omgeving beïnvloeden elkaar en zijn niet te scheiden uiteraard. Er zijn meerdere antwoorden op een probleem. Ik ga er vanuit dat iedereen de kwaliteiten in zich heeft om met de problemen of uitdagingen om te gaan die hij of zij in het leven tegenkomt. Alleen zit het op dít moment even niet mee. Ik kan als GZ-psycholoog jou hierin helpen je eigen weg te vinden. We werken samen aan wat je op dit moment nodig hebt in je leven. Stickers, labels, diagnoses zijn hier niet leidend in, maar (kritisch) luisteren, met een praktische insteek wel. Ik probeer samen met jou op zoek te gaan naar verbinding, waarbij je je gehoord en gezien voelt.
Omdat ik geloof in een persoonsgerichte, kortdurende, werkwijze beperk ik me niet tot één therapeutische stroming, maar combineer ik allerlei therapeutische richtingen en technieken. Zo maak ik bijvoorbeeld gebruik van technieken uit de aandachtgerichte therapie (mindfulness based cognitive therapy/MBCT), cognitieve therapie, Eye Movement desensitization and reprocessing (EMDR), gedragstherapie en Acceptance Commitment Therapy (ACT). Voor mij is het belangrijk om te zoeken naar handvatten die je op dit moment in jouw leven verder helpen. Samenwerken om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die jij tegenkomt, zodat jij kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt.
Geen zweverig ‘geleuter’ of zoals regelmatig wordt gedacht, geitenwollensokkengedoe, maar met hoop, humor en op een directe manier met als basis wederzijds vertrouwen, veiligheid en respect.
En nu concreet:
Ik behandel (jong)volwassenen. Online diagnostiek en therapie is ook mogelijk.
In het intakegesprek bekijken we samen welke problemen en mogelijke verbanden er zijn. Hoe lang bestaan de klachten en in hoeverre zijn deze van invloed in jouw dagelijkse leven. Van het 1e gesprek wordt een kort verslag gemaakt met daarin het behandelplan waarin een samenvatting staat van de problematiek, de hulpvraag en de bevindingen uit de vragenlijsten. Daarnaast worden daarin ook de doelen van de behandeling vastgelegd. Dit verslag gaat, indien jij toestemming daarvoor geeft, naar de huisarts of verwijzer. Deze kan, indien nodig hulp bieden bij mogelijke medicatieaanvraag of een eventuele doorverwijzing regelen. Jij blijft uiteraard altijd zelf de controle houden over de informatie die aan derden gegeven wordt. Er zal niets zonder jouw toestemming worden doorgegeven aan derden. In het 2e gesprek starten we met de behandeling wanneer we hier allebei achter staan.