Durf jezelf te zijn.
Jezelf zijn, kan alleen wanneer je ook de minder leuke kanten van jezelf kunt accepteren en erkennen dat je leven niet altijd rooskleurig is. Piekeren, angst, onzekerheid, frustraties, depressiviteit, (werk)stress, verlies en rouw zijn zaken die je kunnen overkomen. Het gaat er niet om lastige gedachten en gevoelens te voorkomen, de kunst is “hoe” om te gaan met problemen die je liever uit de weg zou willen gaan. Diep in ons hart weten we allemaal dat het negeren van de werkelijkheid op de lange termijn een schijnoplossing is.
Toch vinden we het vaak lastig om aan te geven dat het niet zo goed gaat, want dan voel je je kwetsbaar en dat is oncomfortabel en onveilig. De drempel om hulp te vragen bij psychische klachten is vaak groot. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Andere om hulp vragen is heel krachtig en zegt veel over je zelfrespect. Durf voor jezelf te kiezen.
‘Om iets te krijgen wat je nooit hebt gehad, zul je bereid moeten zijn om iets te doen wat je nooit hebt gedaan.’
Wie ben ik
Mijn naam is Frank Janssen, ben geboren in 1979. Samen met Mabel en onze twee dochters wonen we in Groesbeek. Ik ben een fanatieke hardloper en tennisser, daarnaast mag ik graag lezen, tuinieren en genieten we met ons gezin van vakantie naar zonnige oorden.
Mijn werk als therapeut combineer ik met het begeleiden van minderjarige alleenstaande vluchtelingen. Wat ik hoor en mee maak met deze jongeren maakt het eenvoudig om te relativeren en dankbaar te zijn voor gezondheid, familie, vrienden en een goed gevulde koelkast.
Karaktereigenschappen die mij beschrijven zijn nuchter, geduldig, kunnen luisteren en een vleugje humor. Ik kan me goed verplaatsen in iemand anders en op een simpele en duidelijke manier teruggeven wat ik zie, hoor en merk aan de ander.
Werkwijze en traject
Vertrouwen en veiligheid om je verhaal te doen, is de basis voor een goede samenwerking. Je dient je op je gemak te voelen. Hierna loop ik met je mee tijdens jouw verhaal. Ik vraag, luister, ondersteun en maak een overzicht van wie je bent, je omgeving en wat je hebt meegemaakt. Hierna stellen we samen een hulpvraag op die aan sluit bij jouw motivatie om aan je probleem te werken. Ieder mens is anders, daarom past de ene therapievorm beter bij de één dan bij de ander. Door eerst de focus te leggen op wie je bent en wat je hebt meegemaakt, wordt het daarna gemakkelijk om te bekijken welke therapie of combinatie daarvan goed aansluit bij jou en daardoor effectief werkt.
Je krijgt inzicht in hoe het komt dat je doet wat je doet en denkt wat je denkt. We onderzoeken hoe je ervoor kunt zorgen dat er bij jou ruimte ontstaat voor acceptatie, ruimte om anders te denken en om uit te proberen hoe het is om anders te handelen dan je gewend bent.
We stellen een plan van aanpak op met één of een aantal persoonlijke doelen. Je krijgt van mij een aantal simpele tips mee die aansluiten bij jouw doel en waarmee je in je dagelijks leven kunt gaan oefenen. Tussentijds evalueren we hoe het gaat en waar nodig doen we aanpassingen. Jij hebt de regie en ondersteun je hierbij. Tijdens het traject kun je anders tegen zaken gaan aan kijken en het kan zijn dat je nieuwe ervaringen op doet, die weer voor vragen zorgen. Er is altijd ruimte om dit te bespreken, ik luister naar je, analyseer je verhaal en breng structuur aan in alle gebeurtenissen. Zo ontstaat er meer overzicht en inzicht.