Wie ik ben!
Hoi ik ben Lizette. Ik ben in 1999 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen (orthopedagogiek) en heb de opleiding tot GZ-psycholoog (BIG) in 2005 afgerond.
Nadat ik enkele jaren als orthopedagoog werkzaam ben geweest binnen de gesloten jeugdzorg heb ik de overstap gemaakt naar de specialistische GGZ. Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar werkervaring binnen de (jeugd)psychiatrie. Mijn kennis en affiniteit ligt bij het behandelen van (jong)volwassenen met angst-, stemming, trauma gerelateerde klachten, minderwaardigheid en zelfbeeldproblemen en beginnende persoonlijkheidsproblematiek..
Binnen de behandeling vindt ik transparantie, gelijkwaardigheid, verbondenheid en humor belangrijk. Ik maakt gebruik van technieken uit verschillende soorten behandelingen, zoals o.a. cognitieve gedragstherapie, schematherapie, affectfobietherapie en EMDR (traumabehandeling).
Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), bij de vereniging EMDR Nederland (VEN) en bij de vereniging voor schematherapie (VST),
Inmiddels woon ik, deels ivm co ouderschap, samen met mijn 2 zonen en hond. In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen en wandelen met de hond. Ook ga ik graag dansen, naar het theater en borrelen met vrienden. .
Werkwijze
Elke dag een leuker leven!
In het intakegesprek bekijken we samen welke problemen en mogelijke verbanden er zijn. Hoe lang bestaan de klachten en in hoeverre zijn deze van invloed in jouw dagelijkse leven. Van het 1e gesprek wordt een kort verslag gemaakt met daarin het behandelplan waarin een samenvatting staat van de problematiek, de hulpvraag en de bevindingen uit de vragenlijsten. Daarnaast worden daarin ook de doelen van de behandeling vastgelegd. Dit verslag gaat, indien jij toestemming daarvoor geeft, naar de huisarts of verwijzer. Deze kan, indien nodig hulp bieden bij mogelijke medicatieaanvraag of een eventuele doorverwijzing regelen. Jij blijft uiteraard altijd zelf de controle houden over de informatie die aan derden gegeven wordt. Er zal niets zonder jouw toestemming worden doorgegeven aan derden. In het 2e gesprek starten we met de behandeling wanneer we hier allebei achter staan.
Na je aanmelding voeren we een intakegesprek. In dit gesprek stel ik vragen om een goed eerste beeld te kunnen vormen van je klachten en van jou als persoon. Soms kan dit in één gesprek, soms is er een tweede (of een derde) intake-/diagnostiekgesprek nodig.
Bijvoorbeeld wanneer we het vermoeden hebben dat er onderliggende problematiek speelt, en/of wanneer je veel hebt meegemaakt in je leven. Ik vind het belangrijk om daar voldoende tijd voor te nemen. Een zorgvuldig en gedegen intakeproces vormt de onmisbare basis voor een constructief behandeltraject. Alles gaat altijd in overleg, en is op maat voor jouw individuele situatie en behoeften.
Indien het je voorkeur heeft om diagnostiek- en/of behandelgesprekken online te voeren, is dat in overleg vaak ook mogelijk.
Jij staat als cliënt centraal. Met persoonlijke aandacht en bevlogenheid help ik jou om je op korte termijn weer in je kracht te zetten door het versterken van veerkracht. De therapie is kortdurend en oplossingsgericht, waarbij de focus ligt op het inzetten van de krachten van de cliënt.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende therapieën: