• Ons team van therapeuten staat voor jou klaar || Géén wachtlijst || Ook beschikbaar in de avonduren

Relatietherapie Nijmegen

Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Je hebt een relatie maar voelt je toch alleen. Waarom word je niet gehoord, niet op waarde geschat? Je verdient toch beter?! Misschien twijfel je of je dit nog wel zo wil. Maar uit elkaar gaan is ook niet de bedoeling. Of toch?

Wat is een goede relatie?

Dat is heel persoonlijk. De een stelt geen hoge eisen en vindt het al prima als het af en toe leuk is. De ander kan alleen genoegen nemen met een relatie die helemaal top is op alle fronten. Hoe hoog je inzet bepaal je zelf. maar kijk of je blik niet wordt beïnvloed door angst….. Wat altijd belangrijk is bij een relatie, is dat je je veilig kunt voelen bij de ander, dat je steun krijgt als je die echt nodig hebt en dat de ander je, op wat voor manier dan ook, een goed gevoel geeft. Als dat niet het geval is, of als je gewoon meer uit je relatie wil halen, moet er iets gebeuren.

Komt het niet vanzelf goed?

Soms wel. Slechte periodes kunnen vanzelf voorbijgaan. Maar dan moet er niet teveel schade zijn opgelopen. Als je je echt in de steek gelaten hebt gevoeld komt het vertrouwen niet zomaar terug. En als er te vaak op dezelfde plek wordt gedrukt bouw je een allergie op voor bepaald gedrag van je partner. Je kunt dan steeds minder hebben en drijft gevoelsmatig steeds verder uit elkaar.

Accepteren wat er is, je relatie beëindigen of aan de slag?

Wij denken dat je pas een goed besluit kunt nemen over het beëindigen van je relatie als je weet dat je het maximale eruit gehaald hebt. En daarvoor moet je aan de slag met elkaar maar ook met jezelf. Je moet weten waar je staat en waar je uit wil komen. Vervolgens kun je kiezen voor accepteren of vertrekken. Aan de slag dus!

Relatietherapie bij PsyExperts Nijmegen

We gaan eerst naar jullie allebei luisteren. Alles mag op tafel komen. We vragen jullie om eerst eens naar het ‘verhaal’ van elkaar te luisteren zonder elkaar aan te vallen. Dat is nodig om verder te kunnen. Als het jullie lukt om van vecht- of vluchtemoties tot kwetsbare emoties te komen is de eerste stap gezet. Dan kunnen jullie elkaar misschien weer horen en wie weet zelfs ergens een beetje begrijpen. Zonder hulp van buitenaf is dit erg moeilijk. Vervolgens gaan we kijken wat er nog meer nodig is: communicatie, patronen doorbreken, om leren gaan met emoties, of iets anders.

Jullie therapeut

Jullie kunnen zelf kiezen welke relatietherapeut jullie aanspreekt. De therapeut kiest geen partij maar kijkt hoe jullie geholpen kunnen worden bij jullie therapiedoelen. De therapeut zal wel de spiegel voorhouden als jullie dingen doen die niet gaan werken maar wat de therapeut persoonlijk vindt doet niet ter zake. Daarom moet het eigenlijk niet uitmaken of de therapeut een man of een vrouw is. Als hij of zij maar een goede therapeut is en hulp biedt bij jullie hulpvraag.

Als je niet steeds op hetzelfde punt wil belanden en er weer een prima relatie van wil maken, ga dan aan de slag!