• Ons team van therapeuten staat voor jou klaar || Géén wachtlijst || Ook beschikbaar in de avonduren

Relatietherapie Eindhoven / Best

Je voelt je niet fijn in je huidige relatie. Erg jammer, een beter relatie is meestal wel mogelijk. Begrip is erg belangrijk binnen een relatie. Allereest, goed dat je de tijd neemt om meer te weten te komen over je relatie. We geven je graag wat meer informatie.

Wat mis je in je relatie?

Hebben jullie veel ruzies? Heeft je partner je bedrogen of in de steek gelaten toen je hem of haar zo nodig had? Mis je een stukje verbondenheid, interesse of waardering? Of zitten jullie in een sleur en mis je een stukje verrassing en uitdaging? Of is het iets anders? Het is goed om erachter te komen wat er nu precies ontbreekt.

Een goede relatie vergt nogal wat

Een relatie vraagt nogal wat: je moet goed kunnen communiceren en omgaan met elkaars emoties. Daarbij moet je elkaar steunen, opvangen, waarderen, begrijpen, stimuleren en blijven prikkelen. En dat terwijl je (meestal) van een andere sekse bent, andere patronen hebt opgedaan in je gezin van herkomst, een andere persoonlijkheid hebt en een andere geschiedenis. Ga er maar aan staan!

En dan moet je ook nog eens verschillende ballen tegelijk in de lucht zien te houden: je relatie, je sociale kring, je werk en eventuele kinderen. Allemaal vragen ze aandacht. En soms heb je gewoon ook tijd voor jezelf nodig. Hoe verdeel je je tijd en energie? Als je relatie dan niet zo lekker loopt is het misschien heel verleidelijk om die dan net een beetje te ontvluchten. Maar dat levert steeds meer onvrede op.

Het dan maar opgeven en je relatie beëindigen?

Je weet pas of het goed is om je relatie te beëindigen als je er alles uit je gehaald hebt wat erin zit. Dus wat ook het resultaat zal zijn, het is altijd goed om het proces aan te gaan. Misschien blijkt de relatie goed genoeg te zijn en als dat niet het geval is weet je ook dat het goed is om haar stop te zetten. En alles waar je aan gewerkt hebt neem je weer mee voor een eventuele volgende relatie. Maar op dit moment kun je je het beste richten op de relatie die je nu hebt. Daar liggen waarschijnlijk nog genoeg groeimogelijkheden.

Ingrijpen voor het te laat is

Als problemen niet goed opgelost of uitgewerkt worden gaan ze een steeds grotere impact krijgen. Je bouwt een allergie op waardoor je steeds minder van elkaar kunt hebben. Er komt of steeds meer frustratie en boosheid of je drijft gevoelsmatig net steeds verder af. In beide gevallen komt het niet zomaar meer goed. De schade moet niet verder oplopen. Nu moet er ingegrepen worden anders kom je er niet meer uit. Niet met elkaar in ieder geval.

Relatietherapie bij PsyExperts Eindhoven / Best

Als je verstrikt zit dan is het moeilijk om een uitweg te zien. Misschien zijn jullie zo vastgelopen dat er geen openheid naar de ander meer is. Wij laten jullie weer echt naar elkaar luisteren, met alle emoties waar tot nog toe te weinig ruimte voor was. Als je weet dat je partner je nu ècht hoort kun je misschien wat ontspannen. Vervolgens is het belangrijk dat je niet steeds automatisch in de verkeerde patronen terecht komt maar dat je die kunt omzeilen. Communicatie en manier van onderhandelen speelt hierbij een grote rol. Tegelijkertijd kijken we ook naar wat jullie wèl willen in jullie relatie. Hoe kunnen jullie er samen iets moois van maken?

Onze relatietherapeuten

Uit ervaring weten ze dat het niet gemakkelijk is. Maar ook dat er heel veel mogelijk is. Dat vertrouwen hebben onze therapeuten en ze zullen er alles aan doen om dit met jullie te bereiken. Ze zijn er voor jullie allebei, kiezen geen kant, maar zullen jullie wel de spiegel voorhouden in het belang van de relatie. Neem gerust contact op.