Maarten-Snethlage
AFSPRAAK MAKEN BIJ MAARTEN

Maarten

Psycholoog Elst en omgeving (niet vergoed) 

Als puberende jongen voelde ik me ooit eenzaam rondom de levensvragen en de onzekerheden waar ik regelmatig mee in gevecht was. Toen ik vervolgens op mijn 18e onder behandeling was bij een Psycholoog leerde ik dat de kwetsbaarheden waar ik mee zat universeel en menselijk waren. Door het hier met iemand anders over te hebben leerde ik afstand te nemen van mijn angsten en gedachtes en kon ik ze in perspectief plaatsen. Dit werkte voor mij ontzettend bevrijdend. De vrijheid die ontstaat als je je niet langer met je gedachtes, overtuigingen en angsten identificeert is een waarde die ik dankbaar in de belevingswereld van anderen faciliteer. Dit heb ik tot dusver zakelijk in de rol van psycholoog, trainer-coach, en yin yoga docent mogen doen. Maar doe niks liever dan hier ook ruimte voor te maken in mijn rol als echtgenoot, vader van twee, vriend, zoon, collega buurman, buurtgenoot en/of mens.

Elke dag als ik opsta stel ik mezelf de vraag hoe ik deze dag kan dienen. Soms borrelt dan een antwoord om simpelweg mij liefdevol op te stellen richting anderen; door bv hulp aan te bieden, een goed gesprek aan te gaan of iemand aan het lachen te maken. Andere dagen heb ik ruimte te maken voor datgene wat ik zelfstandig zelf het liefste doe (met mijn zoon en dochter spelen, hockeyen, voetballen, squashen, yoga, muziek maken, dansen, de natuur in gaan, schrijven, lezen of de wellness opzoeken).

Ik ben een groot voorstander van, met mate (en Maarten), je comfortzone verbreden, en vanuit nieuwsgierigheid te ontdekken wat er buiten die comfortzone te vinden is. Zo heb ik ooit een tijd in Spanje gewoond, en ben ik ooit op spirituele ontdekkingstocht geweest in Zuid-Oost Azië. In het spirituele heb ik heel veel over mezelf en het mens zijn mogen leren, en leer hier in mijn meditaties/therapie/ecstaticdance/papaschap/bewust te leven nog steeds elke dag van.

Expertises 

Ik heb altijd interesse gehad in de mens, onze mind en groepsprocessen en hoe deze op een positieve manier te beïnvloeden zijn. Met name leiderschap-, coaching- en positieve psychologie inspireerden mij tijdens mijn studie veel. Na het afronden van mijn Bachelor Sociale- / Arbeids- & Organisatie Psychologie heb ik de Master Training & Development gevolgd. Hier leerde ik om individuen en groepen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en gespreksvaardigheden. Vervolgens heb ik een periode in de communicatie gewerkt en me tot yin yoga docent-, en Management Drives coach gecertificeerd. Waarna ik de afgelopen 2 jaar als trainer-coach in leiderschap en teamontwikkeling vanuit de Impeccable Leadership heb gewerkt. In mijn werk als psycholoog, trainer en coach help ik in essentie mensen in het (werk) leven om te ontdekken, vol overgave, wat het betekent om mens te zijn. Hier komt veel acceptatie en loslaten van je angsten bij kijken, om je vervolgens thuis te kunnen voelen in jezelf. Processen waar ik me graag dienstbaar voor opstel.

  • Relatietherapie

  • HSP

  • Burn-out

  • Arbeidsproblematiek

  • Leiderschap & Teamontwikkeling

  • Depressie en somberheid

  • Stress & slaapproblemen

  • Traumabehandeling

Therapiestijl & Contact

Het leven is een cadeau die ons bij onze geboorte allemaal gegeven is. Helaas is het niet zo dat elke dag ook een feestje is. Maar goed ook, want als dat wel het geval zou zijn dan leiden we een ‘katerig’ bestaan. Als mens en therapeut ondersteun ik mensen graag in het contact komen met alle verschillende ‘kleuren/gevoelens’ die bij het leven komen kijken. Vaak zijn we geneigd om haastig op zoek te zijn naar de ‘positieve’ gevoelens en ‘negatieve’ gevoelens te vermijden. Maar beiden maken onderdeel uit van ons bestaan. En naar mijn idee ontstaat lijden pas als je je verzet tegen wat het leven op dit moment te bieden heeft.
In mijn therapie ondersteun ik jou als mens om weer in contact te komen met de onderliggende behoeften achter de gevoelens die je geneigd bent om weg te drukken. Je zult weer de verbinding voelen met je lijf en je hart, terwijl je makkelijk leert afstand te nemen van je hoofd/ratio. Concreet houdt dit in dat we samen onderzoeken hoe je weer ‘maatjes’ leert te worden met je gevoelens. Terwijl je ook bewust de keuze leert te maken om afstand te nemen van je neiging om alles te begrijpen/analyseren/verklaren en daarmee minder zal gaan malen. En daarmee automatisch je angsten minder serieus leert te nemen.

Bij de start van de therapie formuleren we samen altijd eerst een helder (kneedbaar) doel waar je naartoe wilt groeien. Het is in mijn therapie belangrijk dat jij je veilig en vertrouwd voelt bij mij om het vervolgens over de thematieken te hebben waar jij op dat moment tegenaan loopt. Vervolgens zullen we, vanuit een verbinding met je lijf, ontdekken wat je kunt doen om daar te komen waar jij je graag door naar ontwikkelt. Ik ben als psycholoog werkzaam in de omgeving Elst, Arnhem en Renkum.

Afspraak maken 

Een afspraak bij Maarten wordt niet vergoed aanvullende verzekering. Wel zou je bij jouw werkgever kunnen informeren naar de mogelijkheden voor een vergoeding vanuit het bedrijf waar je werkzaam bent. Er zijn veel bedrijven die de kosten voor psychosociale therapie op zich nemen.

AFSPRAAK MAKEN BIJ MAARTEN

Vragen of wil je een afspraak maken ?

Neem dan contact met ons op

  • 06–42305656