• Ons team van therapeuten staat voor jou klaar || Géén wachtlijst || Ook beschikbaar in de avonduren

Ik voel me eenzaam

Waarom ben ik zo eenzaam? Wat is er mis met me? Waarom vind ik geen aansluiting? Red ik het wel in mijn eentje? Kan het überhaupt iemand iets schelen als ik er niet meer ben? Harde en trieste vragen! Ze geven aan hoe groot de lijdensdruk kan zijn.

Wat is er aan de hand

Dat je lijdt onder je gevoel van eenzaamheid is niet vreemd. Bijna iedereen heeft behoefte aan verbondenheid. Het maakt je sterker en alles is wat gezelliger en makkelijker. Maar waarom lukt het jou dan niet om dat gevoel van verbondenheid te bereiken? Misschien spelen de omstandigheden een rol, zijn belangrijke personen er niet voor je. Of misschien is het iets in jezelf dat een rol speelt: onzekerheid, anders zijn of nooit geleerd hebben hoe je op een goede manier kunt verbinden.

Waarom is het zo moeilijk om ervan af te komen?

Omdat het zo belangrijk voor je is ga je er misschien geforceerd mee om. Je dringt je op bij mensen waardoor je hen benauwt en ze je gaan afwijzen. Of misschien wel het tegenovergestelde: je bent zo bang om afgewezen te worden dat je het niet eens meer probeert. Je trekt je sociaal steeds meer terug. Of misschien heb je andere dingen in het leven zo belangrijk gemaakt (carrière, hobby’s, verslavingen etc) dat je je contacten teveel hebt laten verpieteren. Mensen om je heen voelen zich dan misschien tekort gedaan en laten je niet zomaar meer toe.

Hoe kan ik voorkomen dat het erger wordt?

Door te stoppen met forceren of ontwijken en naar de oorzaken te gaan kijken. Is het werkelijk zo dat je eenzaam bent of is het meer je gevoel? En wat is er dan precies aan de hand? Met wie wil je echt verbinden? Ben je wel verbonden met jezelf? Moeilijke vraagstukken waar je wellicht hulp bij nodig hebt.

Therapie bij PsyExperts

PsyExperts kan je hierbij helpen. We kijken naar je gedachten over je eenzaamheid en kijken of die wel kloppen. Vervolgens kijken we naar wat je nodig hebt om stappen te zetten. Weet je niet hoe je het moet aanpakken? Is het je onzekerheid of angst voor afwijzing die het in de weg staat? Zet je wel in op de juiste mensen? zorg je wel goed voor jezelf?

Snel naar de kern

Bij PsyExperts gaan we snel met je naar de kern van je eenzaamheid en helpen we je om eruit te komen. Niet alleen doordat we experts hebben op het gebied van eenzaamheid maar ook omdat we kunnen putten uit verschillende therapievormen die we kunnen afstemmen op jou en jouw situatie.

Het gaat lukken!

Als je de goede moed verzamelt en er voor gaat komt het goed. Wij vinden een weg voor je om de eenzaamheid achter je te laten. Jij moet hem bewandelen. Gun jezelf dit.

Contact met Psyexperts

Wil jij contact opnemen met Psyexperts over de mogelijkheiden bij ons, of heb je een vraag? Dat kan via de contactpagina op psyexperts. Heb je liever dat wij contact met jou opnemen? Laat dan hieronder je gegevens achter.