Relatieproblemen? Relatietherapie is de oplossing!2024-04-15T16:09:33+02:00

Wat is relatietherapie?

Waarom voel ik zo weinig steun en begrip? Vraag ik nou zo veel? Waarom mag ik niet gewoon zijn wie ik ben? Waarom is mijn partner er niet voor me? Ik voel me in de steek gelaten, alleen. Kan ik niet beter een relatie zoeken met een ander? Vraag jij je deze dingen wel eens (en misschien steeds vaker) af? Relatietherapie zou wellicht een oplossing voor jou en jullie kunnen zijn.

Relatietherapie is een therapievorm die ingezet kan worden bij relatieproblemen. Het doel van deze therapie is het vertrouwen te herstellen en de verbondenheid te vergroten. Echter, is deze therapievorm ook inzetbaar om, indien nodig, de relatie op een respectvolle manier te beëindigen.

Hoe mooi zou het zijn als je je weer gezien en verbonden voelt? En jullie samen weer kunnen genieten van fijne dingen en van elkaar? Je kunt weer die leuke persoon worden die in je zit, maar waar je verwijderd van bent geraakt. Je weer geliefd en bemind voelen en zin hebben om bij elkaar te zijn en om intiem te zijn. Het is allemaal mogelijk. Zet de stap en je zult zien dat er meer mogelijk is dan je denkt.

Waarom PsyExperts

 • Ruime ervaring met relatietherapie

 • Zonder doorverwijzing mogelijk

 • Geen wachtlijst

 • Specialist in verschillende klachten

 • Zorg op maat voor jullie relatie

EMDR therapie

Neem gerust contact op met ons.
We zijn er voor je!

Waar kan ik voor relatietherapie terecht?

PsyExperts werkt door heel Nederland en heeft verschillende relatietherapeuten in haar team. Benieuwd wie bij jou in de buurt zit? Bekijk hieronder de beschikbare therapeuten.

Wanneer relatietherapie?

Dit is wat er door mensen het vaakst opgezocht wordt op internet:

 • HSP en relatie
 • Vreemdgaan therapeut en relatietherapie na vreemdgaan
 • Alcohol en relatieproblemen
 • Relatieproblemen door ziekte
 • ADD en relatieproblemen
 • Relatieproblemen door burn-out
 • Blowen en relatieproblemen
 • Persoonlijkheidsstoornis relatieproblemen

Wat wij als relatietherapeuten daarnaast vaak zien zijn communicatieproblemen, verschillen qua opvoeding van de kinderen of manier van omgaan met gevoelens. Er kan een tekort ervaren worden aan intimiteit, vrijheid, gelijkheid, aandacht, steun of waardering. Ook kan het voorkomen dat een van de partners zich gedomineerd of in de steek gelaten voelt.

De problemen kunnen leiden tot ruzies en verwijdering. Herken jij iets uit deze opsomming of heb je andere relatieproblemen, kies dan voor hulp bij je relatieproblemen en maak een afspraak bij een ervaren relatietherapeut van PsyExperts.

Wat doet een relatietherapeut?

Een relatietherapeut gaat kijken naar waar het knelt en kijkt wat jullie gevoelens daarbij zijn. De therapeut kiest geen partij maar helpt jullie bij jullie therapiedoelen. Meestal is dat de relatie verbeteren maar soms is dat ook kijken of er nog wel genoeg reden is om bij elkaar te blijven. De relatietherapeut geeft inzichten en helpt jullie om deze doelen te bereiken.

Welke soorten relatietherapie zijn er?

De bekendste is EFT (Emotionally Focused Therapy). Bij EFT therapie wordt er in 7 gesprekken toegewerkt naar emotionele verbondenheid. De EFT therapeut gaat de pijnplekken en reactiepatronen blootleggen en helpt met nieuwe patronen waardoor het vertrouwen herstelt en de verbondenheid groeit. Dan gaat de EFT therapie verder met het toewerken naar meer intimiteit. Bij PsyExperts hebben we verschillende EFT therapeuten. Sommige relatietherapeuten combineren technieken uit de EFT met andere vormen van relatietherapie of hebben een eigen vorm ontwikkeld. Kijk bij ons team welke relatietherapeut je het meest aanspreekt.

Wat is relatietherapie?2024-04-15T15:57:24+02:00

Relatietherapie is een therapievorm die ingezet kan worden bij relatieproblemen. Het doel van relatietherapie is het vertrouwen te herstellen en de verbondenheid te vergroten. Echter, is relatietherapie ook inzetbaar om, indien nodig, de relatie op een respectvolle manier te beëindigen.

Waar kan ik voor relatietherapie terecht?2024-04-15T15:57:52+02:00

PsyExperts werkt door heel Nederland en heeft verschillende relatietherapeuten in haar team. Benieuwd wie bij jou in de buurt zit? Bekijk ons team

Wanneer relatietherapie?2024-04-15T15:58:22+02:00

Wat wij als relatietherapeuten daarnaast vaak zien zijn communicatieproblemen, verschillen qua opvoeding van de kinderen of manier van omgaan met gevoelens. Er kan een tekort ervaren worden aan intimiteit, vrijheid, gelijkheid, aandacht, steun of waardering. Ook kan het voorkomen dat een van de partners zich gedomineerd of in de steek gelaten voelt.

Wat doet een relatietherapeut?2024-04-15T15:58:55+02:00

Een relatietherapeut gaat kijken naar waar het knelt en kijkt wat jullie gevoelens daarbij zijn. De therapeut kiest geen partij maar helpt jullie bij jullie therapiedoelen.

Welke soorten relatietherapie zijn er?2024-04-15T16:00:32+02:00

De bekendste relatietherapie is EFT (Emotionally Focused Therapy). Bij EFT therapie wordt er in 7 gesprekken toegewerkt naar emotionele verbondenheid.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

 • Persoonlijk advies
 • Geen wachtlijst
 • Direct een afspraak
PsyExperts
Go to Top