• Ons team van therapeuten staat voor jou klaar || Géén wachtlijst || Ook beschikbaar in de avonduren

EFT Tapping

Onrust, stress, angst, boosheid, verdriet, onzekerheid, spanning. Als je worstelt met deze gevoelens en zeker als je er ook nog lichamelijke klachten door krijgt, snak je naar een oplossing. Maar wat als niets echt helpt? Als de gevoelens je steeds opnieuw overspoelen en je er flinke last door ervaart? Wat is er dan meer nodig?

De gevoelens worden sterk in je lichaam gevoeld. Ze zijn vaak gekoppeld aan (negatieve) gedachten die niet reëel of helpend zijn. De enige manier om deze gevoelens blijvend te kalmeren is om direct iets lichamelijks te doen waarmee je de aansturing en stroom van die stress-sensaties in je lijf onderbreekt.

Een van de krachtigste en snelste manieren om dit te doen is via Emotional Freedom Techniques (EFT). Dit is een eenvoudig zelf te leren anti stress therapie. EFT werkt kalmerend door met je eigen vingers zachtjes te kloppen op bepaalde plekjes in je lijf. Hierdoor worden er endorfinen aangemaakt waardoor je een stootje gelukzaligheid voelt. En als je tegelijkertijd aan de dingen denkt die de spanning, angst of stress oproepen worden het negatieve gevoel steeds minder heftig. Deze energie plekjes zijn al heel lang geleden ontdekt door oosterse heelmeesters en zijn vooral bekend van toepassingen in o.a. de acupunctuur. Gelukkig kan het gewenste effect dankzij EFT nu dus ook zonder naalden bereikt worden!

Je leert om EFT zowel samen in de sessie als thuis te doen. Hierdoor krijg je veel sneller rust in je hoofd en lijf en zul je merken dat je steeds minder overspoeld wordt in lastige situaties.

EFT werkt meestal zeer goed en snel bij angsten en fobieën (claustrofobie, smetvrees, hoogtevrees, faalangst, etc.), trauma’s, verslavingen, boulimie, tics en OCS. Ook de onderliggende oorzaken van een depressie kunnen behandeld worden.

En vaak kan de intensiteit van lichamelijke klachten zoals pijn, kramp, disfunctie, hoofdpijn, migraine, rugpijn etc. door EFT flink afnemen of zelfs genezen. Het geeft vaak verrassende resultaten om de emoties die samenhangen met de lichamelijke en psychosomatische klachten te benoemen en met EFT te behandelen. Hierdoor is het effect dieper en duurzaam.