Brainspotting werkt revolutionair goed!

Als psycholoog met een grote wens en een volhardend enthousiasme om de therapie die wij bij Psyexperts leveren steeds beter te maken, zoek ik voortdurend naar nieuwe inzichten en therapievormen. 

In die zoektocht ben ik vaak positief geweest over ‘ontdekkingen’. Over hoe afweer werkt, over de rol van zelfafwijzing en hoe ons geruststel systeem ons in de greep houdt. Ik ontdekte hoe goed Mindful Exposure, EMDR en VSDT (waarschijnlijk de  opvolger van de EMDR) en de schuiftechniek werken. 

Ik dacht dat ik niet meer echt weggeblazen zou kunnen worden door iets nieuws. Maar toch gebeurde dat toen ik Brainspotting ontdekte. Ik was al geïnteresseerd omdat het aansloot bij de recente wetenschappelijke ontdekking dat emotionele lading ruimtelijk in de hersenen zit opgeslagen. VSDT en de schuiftechniek werken ook via dat principe. 

Maar bij Brainspotting gebeurt er nog veel meer. Bij een bepaalde stand van je ogen is de lading hoger dan op andere plekken. Vraag maar eens iemand om zich te concentreren op een gebeurtenis of een persoon die negatieve gevoelens opwekt. 

brainspotting therapie

Vraag of je proefpersoon het links of rechts sterker voelt. De meeste mensen merken het verschil. En als je dezelfde persoon aan iets positiefs laat denken zul je merken dat hij of zij even snel naar de andere kant kijkt om de herinnering of een beeld op te halen.

Een Brainspotting therapeut is hierin getraind en merkt iedere reactie op in je ogen die op lading duidt. Door de ‘beladen’ oogstand vast te houden en je te concentreren op bovenkomende gevoelens kan er al heel snel een sterke ontlading optreden. Wat daarbij nog helpt zijn bilaterale geluiden die je via een hoofdtelefoon hoort. Die hebben een werking die vergelijkbaar is met die van EMDR. Het werkgeheugen wordt in beslag genomen door de geluiden die van links naar rechts gaan. Het resultaat is verbluffend. Je voelt al heel snel verlichting van je last. En omdat het op neurologisch niveau is aangepakt is het resultaat blijvend

Brainspotting: ervaar het zelf!

Bij Psyexperts hebben we verschillende therapeuten die brainspotting therapie geven. Ook hebben we Brainspotting in onze virtual reality bril ingebouwd.

Neem gerust contact met ons op of plan een afspraak in bij een van onze therapeuten