‘’Zoveel mogelijk cliënten helpen met als doel om wachtlijsten te verminderen‘’

Dit is het doel van de eigenaren Niels Polak en Wouter Ruikes toen ze in het bedrijf PsyExperts stapte. In deze blog zijn Niels en Wouter geïnterviewd over PsyExperts en wat ze precies doen binnen de zorgorganisatie.

Giel, Niels en Wouter

‘Hoe is PsyExperts ontstaan?’

PsyExperts is in 2009 opgericht door Giel Dietzenbacher. Na vele jaren werken besloot Giel zich meer te willen gaan focussen op het geven van therapie in plaats van het managen van PsyExperts. Niels over de oprichting van PsyExperts: ‘’Giel en ik hadden al een samenwerking met Angsthelden. Hierdoor kende ik Giel al goed en werd ik gevraagd om in te stappen bij PsyExperts’’.

Angsthelden is opgericht door Niels en ontstaan vanuit zijn eigen ervaring met vliegangst. Samen met Giel (therapeut) heeft Niels een training ontwikkeld om met vliegangst om te gaan. Niels over angst: ‘’Angst is een emotie die bij het leven hoort, maar we leren mensen tools om er geen paniek van te maken’’. Cliënten bij Angsthelden beginnen altijd met een voorbereidende training. Dat is de Turbotraining. Hierbij worden de fundamenten voor de exposure in het vliegtuig gecreëerd. Aanvullend kunnen cliënten ervoor kiezen om samen met Niels een begeleide vlucht te maken. Tijdens deze begeleide vlucht zal Niels de cliënt ondersteunen en zal er worden gelet op technieken die de cliënt aangeleerd heeft gekregen tijdens de training.

Instappen in een bedrijf, is veel werk voor één persoon. Om deze reden kwam Wouter ook in beeld. Niels over het benaderen van Wouter: ‘’Wouter deed al de marketing en de website van PsyExperts. Daarnaast heeft Wouter ook de website van Angsthelden gemaakt en onderhouden. Het was dan ook een logische vervolgstap om Wouter te vragen’’. Voorheen opereerden de bedrijven Angsthelden en PsyExperts apart van elkaar maar met de samenwerking tussen deze twee zorgorganisaties ontstond het overkoepelend orgaan ZoFa – Zorg Facilitatie.

‘Wat is het mooiste werk binnen PsyExperts?’

Niels en Wouter zijn het afgelopen jaar in PsyExperts gestapt en er is ondertussen al veel werk verzet. Wouter over PsyExperts: ‘’Wij hebben het roer flink omgegooid. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het herstructureren van PsyExperts. Zo hebben we het bedrijf gedigitaliseerd en de focus gelegd op gebruiksgemak en staat de cliënt centraal. Dit betekent dat de cliënt achteraf online kan betalen en niet meer met de PIN hoeft te betalen’’. Niels over de taakverdeling: ‘’Wouter heeft voor een goede website gezorgd waarmee we gemakkelijk te vinden zijn op het internet. Ook heeft hij voor het online systeem gezorgd waarin de cliënt zelf een afspraak kan inplannen. Ik heb zelf de taken; contracten, juridische kwesties en zorgverzekeringen op mij genomen’’.

Wouter over het mooiste werk binnen PsyExperts: ‘’Ik heb zelf een achtergrond in de marketing en vind het mooiste werk dan ook bezig zijn met de website en sociale media van PsyExperts. Ondanks dat ik hier het afgelopen jaar niet veel aan toe ben gekomen, is het wel het werk waar ik mij vanaf nu steeds meer mee bezig kan houden’’. Niels over het mooiste werk binnen PsyExperts: ‘Ik heb zelf erg veel last gehad van vliegangst waardoor ik goed kan inleven in mensen met angsten. Het mooiste werk van het werk vind ik dan ook het mensen kunnen helpen met hun zorgvraag’. Dit sluit dan ook mooi aan op de missie van PsyExperts.

‘Wat is de missie van PsyExperts?’

In de basis GGZ zijn er lange wachttijden van soms wel meer dan 3 maanden. Wouter: ‘’De missie van PsyExperts is om de wachttijden te verminderen en hiermee zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen met hun hulpvraag’’. PsyExperts biedt voornamelijk aanvullend verzekerde zorg, hiermee kan een cliënt binnen een week al terecht met hun zorgvraag. De kosten voor een reguliere sessie bij PsyExperts kost €97. Indien je aanvullend bent verzekerd krijg je ongeveer €40 terug van de zorgverzekeraar. Naast reguliere sessies biedt PsyExperts ook relatietherapie en coaching aan.

‘Waar willen jullie naar toe met PsyExperts?’

Het uiteindelijke doel van PsyExperts is om de zorg te verbeteren en de wachtlijsten voor cliënten te verminderen. Niels over de toekomst van PsyExperts: ‘’Ons doel is niet om van PsyExperts een grote instelling te maken, maar juist een leuk informeel team te behouden. Met een goede samenwerking tussen de therapeuten binnen PsyExperts kunnen we de beste zorg bieden en de wachtlijsten verminderen’’. Met een verdubbeling van het aantal sessies in het afgelopen jaar is PsyExperts al goed onderweg met het helpen van veel mensen met hun hulpvraag.

Een mooi streven om wachtlijsten te verminderen en de zorg te verbeteren. Met dit streven is feedback vanuit de cliënt en therapeut belangrijk. Heb jij nog een verbetertip voor PsyExperts? Stuur ons gerust een berichtje via de mail of op een van onze socials!