Brainspotting

Wil jij verlost worden van waar je mee worstelt?

Misschien heb je in je leven nare dingen meegemaakt waarbij je onveilig was, waarbij je persoonlijk werd aangevallen of waarbij je voelde dat je er niet toe deed. Als dat zo is kan dat levenslange impact op je hebben. Het kan je ook in het hier en nu veel kosten. Blijf je met die lading lopen of wil je jezelf hiervan bevrijden? Je leven zal een stuk fijner worden als je deze last los kunt laten. Je zult weer vrij zijn om het leven te leiden dat jij wil.

Brainspotting is een nieuwe vorm van therapie waarbij de cliënten geholpen worden met een emotionele of traumatische ervaring. Dit heeft raakvlakken met andere behandelmethodes als EMDR.  Het voordeel van Brainspotting ten opzichte van EMDR is dat je bij Brainspotting vanuit het onderbewuste zoekt waar de lading precies zit. Doormiddel van een bepaalde oogstand kun je deze lading extra goed verminderen.

Waarom PsyExperts

 • Deels vergoed met aanvullende verzekering

 • Zonder doorverwijzing mogelijk

 • Geen wachtlijst

 • Specialist in verschillende klachten

 • Zorg op maat voor jou

brainspotting

Brainspotting therapie

In Brainspotting therapie wordt jouw last op een snelle en efficiënte manier aangepakt. Maar wat is Brainspotting? Onze therapeuten zien Brainspotting als een plus versie van E.M.D.R., een verwerkingsmethode die alom geprezen wordt. Bij Brainspotting wordt hier iets aan toegevoegd, namelijk de Brainspot. Door te denken aan je worsteling i.c.m. een bepaalde stand van je ogen wordt de lading veel beter geraakt en losgelaten. Ook is er bij deze methode veel meer ruimte om in je onderbewuste te vinden waar je nog meer deze gevoelens ervaren hebt. Zo wordt er veel meer tegelijk opgeruimd.

Brainspotting Behandeling

Na een concentratieoefening op het lichaam (vooral keel, borst en buik) denkt de cliënt aan iets waarvan diegene last heeft. De cliënt wordt gevraagd om haar ogen langzaam te bewegen van links naar rechts en van boven naar beneden. Bij een bepaalde stand van de ogen is de lading hoger dan op andere plekken. De therapeut is getraind in de behandeling om iedere reactie met een lading van de cliënt in haar ogen op te merken. Door de ‘beladen’ oogstand vast te houden en te concentreren op bovenkomende gevoelens kan er al snel een sterke ontlading optreden. Hierbij moet de cliënt gefocust blijven op deze Brainspot en mede door de bilaterale geluiden die de cliënt via een hoofdtelefoon hoort, wordt de lading van een gebeurtenis of iets waarmee de cliënt worstelt verminderd.

Brainspotting is geschikt als je

 • Last hebt van angsten of fobieën
 • Veel onveiligheid hebt ervaren
 • Een traumatische ervaring hebt gehad
 • Gepest of gekleineerd bent
 • Een groot verlies hebt geleden
 • Niet gezien werd toen je het nodig had
 • Een beschadigende relatie of een relatiebreuk hebt gehad

Of als je om een andere reden een emotionele lading met je meedraagt

Voordelen van Brainspotting therapie

 • Snelle en efficiënte therapievorm die veel dieper werkt dan andere therapievormen
 • Blijvende resultaten
 • Praten over wat je hebt meegemaakt mag maar is niet noodzakelijk
 • Brainspotting pakt niet alleen het probleem zelf aan maar ook andere situaties met hetzelfde gevoel
 • Een persoonlijke aanpak die jouw kern raakt en verzorgt

Wat is brainspotting

Brainspotting is een nieuwe vorm van therapie waarbij de cliënten geholpen worden met een emotionele of traumatische ervaring. Dit heeft raakvlakken met andere behandelmethodes als EMDR.  Het voordeel van Brainspotting ten opzichte van EMDR is dat je bij Brainspotting vanuit het onderbewuste zoekt waar de lading precies zit. Doormiddel van een bepaalde oogstand kun je deze lading extra goed verminderen. Lees hier ons blog over Brainspotting.

Behandeling

Na een concentratieoefening op het lichaam (vooral keel, borst en buik) denkt de cliënt aan iets waarvan diegene last heeft. De cliënt wordt gevraagd om haar ogen langzaam te bewegen van links naar rechts en van boven naar beneden. Bij een bepaalde stand van de ogen is de lading hoger dan op andere plekken. De therapeut is getraind in de Behandeling om iedere reactie met een lading van de cliënt in haar ogen op te merken. Door de ‘beladen’ oogstand vast te houden en te concentreren op bovenkomende gevoelens kan er al snel een sterke ontlading optreden. Hierbij moet de cliënt gefocust zijn op deze Brainspot en mede door de bilaterale geluiden die de cliënt via een hoofdtelefoon hoort, wordt de lading van een gebeurtenis of iets waarmee de cliënt worstelt verminderd.

Brainspotting nadelen & bijwerkingen

De nieuwe therapie brengt weinig risico’s met zich mee. Brainspotting bijwerkingen en nadelen zijn niet hetzelfde als de bijwerkingen en nadelen van bijvoorbeeld medicatie. Met Brainspotting is het onwaarschijnlijk dat er bijwerkingen zijn op je lichaam, hersenen of mentale gezondheid. Het enige risico dat deze therapie met zich meebrengt is dat de sessies traumatische ervaringen oproepen en hierdoor de cliënt een intensieve ervaring heeft.

Voordelen

 • Diep bereik in onderbewuste en bewusten gebieden van de hersenen
 • Voor alle leeftijden geschikt en hierdoor laagdrempelig
 • Er is geen noodzaak om over de problemen te kunnen of moeten praten
 • Effectief op veel aandoeningen op mentaal maar ook lichamelijk gebied
 • Nadruk ligt op neurofysiologie en minder op verbale vermogen van de cliënt

Brainspotting kosten

Bij PsyExperts is Brainspotting een van de vele behandelmethodes. Met de individuele therapie van PsyExperts wordt er eerst gekeken of Brainspotting überhaupt de juiste behandelmethode is voor jou. Voor de precieze kosten van individuele therapie klik dan hier.

Kosten Brainspotting

Is Brainspotting therapie duur? Nee! De kosten per sessie zijn hetzelfde maar omdat het zo’n efficiënte therapie vorm is zijn de kosten voor een traject stukken lager en hoef je ook niet steeds weer opnieuw in therapie te gaan.

Voor de precieze kosten van individuele therapie klik dan hier.

Wat is het resultaat?

Het resultaat is ongelooflijk goed en ook blijvend. Je zult je bevrijd, ontspannen en een heel stuk lichter voelen. En omdat je niet meer zoveel hoeft bezig te zijn met waar je mee worstelt kun je een koers kiezen die je helpt om gelukkig te worden. Daar helpen we je ook nog graag bij als je dat wil. En omdat we ervoor zorgen dat er geen wachtlijsten ontstaan kun je bij ons meteen van start gaan. Je bent van harte welkom! Je kunt je direct aanmelden via onze site of ons secretariaat bellen. Aarzel ook niet om te bellen als je nog vragen hebt.

Brainspotting Arnhem – Nijmegen

PsyExperts kijkt echt naar jou als persoon want niet iedereen heeft baat bij dezelfde therapievorm. Ben jij opzoek naar Brainspotting in de regio Arnhem – Nijmegen? Maak dan direct online een afspraak bij een van onze therapeuten en ontdek deze revolutionaire methode!