Corona, angst en onzekerheid. Hoe ga ik om met mijn gevoelens?

Herken je dit?
Eerst kon ik nog denken: ‘het loopt wel los!’ Maar nu voelt het alsof alle zekerheid onder me uit wordt geslagen. Het wordt steeds erger en komt steeds dichterbij! Waar eindigt dit? Wat gaat dit betekenen voor mij? Zal het mij ook te grazen nemen. Of mijn naasten? Overleven we dit? En als dat zo is, wat betekent dit voor mijn inkomsten? Geldt een gezond vertrouwen nog wel? Kan ik dit aan? Kan ik me staande houden terwijl alles om me heen afbrokkelt? Ik kan niets meer doen waar ik me normaal lekker bij voel. Sterker nog: wat ik nodig heb om te kunnen functioneren. Help!

Welke angsten kun je voelen bij deze crisis?
– Angst om ziek te worden of dood te gaan
– Angst om kwetsbaar en overgeleverd te zijn
– Angst voor onvrijheid of om geen controle te hebben
– Angst voor isolatie of separatie
– Angst om de onzekere en beperkende omstandigheden niet aan te kunnen
– Angst voor het kwijtraken van dierbaren
– Angst om anderen te besmetten en hun hiermee iets aan te doen
– Angst voor het verlies van inkomsten en werk
– Angst om dadelijk niet te beschikken over eerste levensbehoeften
– Smetvrees die versterkt wordt door de focus die er nu extra op ligt

Contact met Psyexperts

Wil jij contact opnemen met PsyExperts over de mogelijkheden bij ons, of heb je een vraag? Dat kan via de contactpagina op PsyExperts.

Wilt u liever zelf een afspraak inplannen bij een van onze therapeuten ? Klik dan op de button hieronder.

Maak afspraak

Wat zijn de gevolgen voor de verschillende pijlers van je bestaan?

– Bestaanszekerheid (werk en financiën): voor veel mensen gaan de inkomsten drastisch omlaag. Dit geeft veel onzekerheid en spanning. Misschien maak je je zorgen of je je hypotheek of huur wel kunt betalen. Of je eerste levensbehoeften. Alarm!
– Relatie: een stress stand kan een grote druk leggen op een relatie. Jij en je partner kunnen zich op elkaar afreageren of afweer bij elkaar opwekken omdat je op een andere manier met de stress omgaat. Bovendien is er even geen relatie saus in de vorm van uit eten, stappen, vakantie, uitjes of andere dingen om de relatie leuk te houden. Hm, je had elkaar nu net extra nodig!
– Sociale kring: die valt nu voor een flink deel weg. Is even noodzakelijk maar je had er misschien nu net veel behoefte aan. Balen!
– Gezondheid: misschien ga je minder sporten nu de sportvereniging dicht is. Een massage of sauna zijn even niet mogelijk. Misschien ga je wel stress eten of meer alcohol drinken. En daar kun je je weer slecht over voelen. Chips!

Wat kun je het beste doen?

Hoe kun je het beste met deze crisis omgaan en er misschien zelfs uiteindelijk beter uitkomen?
1. Beslis dat je samen met de mensen om je heen deze grote uitdaging aangaat
2. Leer je afweer herkennen en die van je naasten en leer ermee om te gaan. Iedereen gaat op een andere manier om met angst en onzekerheid. Bespreek met elkaar hoe je kunt voorkomen dat je elkaar kwijtraakt door afweergedrag
3. Leer goed met gevoelens omgaan zodat je ze kunt loslaten als dat beter is. En vaak is dat zo 😉
4. Zoek alternatieven voor dingen die nu niet meer mogelijk zijn. Bijvoorbeeld thuis sporten of beeld bellen met familie of vrienden. Bedenk wat je mist en wat mogelijke alternatieven zijn
5. Neem (online) therapie

Wat kan PsyExperts voor je betekenen?

We luisteren naar je worsteling en steunen je. We kunnen je angsten verminderen en je leren om te accepteren en los te laten wat je niet helpt. Irrationele of negatieve gedachten vervangen we samen door helpende gedachten. We leren je om afweer te herkennen en om te buigen. Samen kunnen we kijken naar wat je wel kunt als alternatief voor wat er niet meer mogelijk is. Als er dingen verwerkt moeten worden hebben we daar zeer efficiënte methoden voor. We kunnen je helpen waar nodig: met je relatie, met een beter slaap of wat je maar wil. We leren je om zo ontspannen mogelijk om te gaan met deze moeilijke tijd en er een stuk persoonlijke groei aan over te houden.

Wij zijn er voor je! Online of, indien mogelijk en met de nodige voorzorgsmaatregelen, in onze praktijk. Neem  gerust contact met ons op om een afspraak te maken of als je vragen hebt

Waarom PsyExperts

  • Vergoeding is mogelijk

  • Met en zonder doorverwijzing mogelijk

  • Geen wachtlijst

  • Ook in de avonduren beschikbaar

  • Specialisten voor allerlei soorten klachten

  • Zorg op maat voor jou

Ondersteuning bij PsyExperts

Wanneer je last ervaart van klachten zoals hierboven genoemd, zul je het leven als behoorlijk stressvol, zwaar en misschien zelfs verwarrend ervaren. Alsof jij of jouw leven even ‘in de knoop zit’. Je hebt dan iemand nodig die die knoop voor je kan ‘ontwarren’ – die je richting en steun geeft.

Bij PsyExperts gebruiken we niet standaard één therapievorm voor hetzelfde soort klachten, maar we kijken echt naar jou als persoon. Want iedereen is anders en waar jouw buurman (bij wijze van spreken) baat bij heeft, werkt niet per definitie het beste voor jou.

Samen met jou kijken we naar wie jij bent, wat er allemaal speelt en wat jij nodig hebt. Het is voor ons een mooie uitdaging om de therapie volledig op jou af te stemmen. We stellen samen duidelijke doelen op en controleren regelmatig of we op de juiste weg zitten. Zo houden we een vinger aan de pols tijdens jouw proces en kunnen we je goed ondersteunen.

Vragen of wilt u een afspraak maken ?

Neem dan contact met ons op

  • 06–42305656

Ik help jou graag

Sharda Praktijkassistente

Mijn naam is Sharda en ik ben de praktijkassistente van Psyexperts. Als je contact opneemt met Psyexperts dan help ik je graag verder met de juiste keuze voor therapeut en een behandeling. Je kunt mij bereiken op 06 – 42305656 of door een mailtje te sturen naar secretariaat@psyexperts.nl.

Je kunt ook zelf je afspraak inplannen via onderstaande button.

Afspraak maken